Holland

Kontakta oss

Vill du ha kontakt med föreningen kan du maila någon av oss!

Ordförande 
Anna Franzén – sweahollandordforande@gmail.com

Webbansvarig 
Carin Nordberg / Leila Odeh – sweahollandwebmaster@gmail.com

Medlemsansvarig
Maria Kroezen-Åkersten – sweahollandmedlem@gmail.com

2022

Styrelsen holland

Här hittar du alla som sitter med i årets styrelse.

Ordförande – Anna Franzén

Vice ordförande – Carin Nordberg

Sekreterare – Carolina de Klerk Nordholm

Kassör – Lotta de Wildt

Medlemsansvarig – Maria Kroezen-Åkersten

Programansvarig – Tineke Jorissen Wedzinga

Webbansvarig (adjungerad) – Leila Odeh / Carin Nordberg

SWEA Professional (adjungerad) – Eva Ruda-Nilsson

Valberedning 2022

Margareta Svensson

Maria Kroezen-Åkersten

Yvonne Nordlund

Ordförande
Anna Franzén
Jag är född i Tyresö och uppvuxen i Tranås. Jag har alltid tyckt om språk och att resa och flyttade efter gymnasiet till Budapest för att läsa ekonomi. Efter ett år bestämde jag mig för att avsluta mina studier i Nederländerna och började därefter arbeta för ett rederi i Rotterdam. Jag flyttade efter några år till London och kom tillbaka 2005. Jag har sedan dess arbetat inom lite olika sektorer, mestadels för stora internationella företag.
Jag arbetar heltid och bor med mina två döttrar och två norska skogskatter i Spijkenisse. I takt med att barnen har blivit äldre har det blivit mer tid över för mig själv.
Jag har varit medlem i SWEA Holland sedan 2019 och kom direkt in i styrelsen som programansvarig. Att vara medlem i SWEA är för mig ett sätt att hålla kontakten med det svenska. SWEA är en fantastisk, internationell organisation full av drivkraftiga och kunniga kvinnor. När jag blev tillfrågad att ta över ordförandeskapet i mitten av 2021, tvekade jag inte en sekund!  Samarbetet inom styrelsen ger energi, man lär sig oerhört mycket och det är roligt att arbeta ideellt tillsammans.

ordforande.swea.holland@gmail.com

Vice ordförande
Carin Nordberg

Efter uppväxt i Uppsala flyttade jag till Göteborg där jag mötte min nederländske man som tog med mig till Amsterdam. Efter 8 år, engagemang inom amatörteater och arbete på bokförlag gick flyttlasset med man och barn tillbaka till Göteborg, för vad vi tänkte skulle bli ett par år. Tiden gick fort och först i januari 2020 kom vi tillbaka.
Jag har en kandidat i Teaterstudier samt är auktoriserad dramapedagog. Nu jobbar jag med att skapa strukturer och säkerställa jämlik tillgång till kultur för barn och unga. Privat är jag en riktig stadsråtta som älskar föreställningar, museum, föreläsningar och livliga diskussioner, gärna på krogen. Med andra ord befinner jag mig i helt rätt land igen! Jag gick med i SWEA vid återflytten 2020 efter att ha blivit tipsad av en kollega. Det är roligt att ingå i den gemenskap som SWEA erbjuder.

sweahollandwebmaster@gmail.com

Medlemsansvarig
Maria Kroezen-Åkersten

Jag är född i Stockholm och uppvuxen i Vällingby. Jag hann utbilda mig till gymnasieekonom och även näringsfysiolog innan jag 1993 flyttade till min man i Hoofddorp (Nederländerna). Vi har 2 vuxna barn som båda studerar i Groningen. Jag utbildade mig till hudvårdsterapeut i Haarlem och blev precis klar innan vi flyttade till Emmen (Drenthe). Jag är egen företagare sen 2000 och arbetar med ekologisk hudvård. Jag arbetar numera heltid som handelsrepresentant för MARIA ÅKERBERG AB och bygger upp deras varumärke i Nederländerna.
Jag har känt till SWEA ända sen jag flyttade till Nederländerna men det var först 2016 som jag blev aktiv medlem. Barnen hade blivit stora och nu var det dags att hitta nya egna intressen eftersom “barnatiden” var över. Perfekt tillfälle att ta kontakt med SWEA! Det är så givande och inspirerande att få träffa svenska kvinnor, umgås, dela livsöden och kunna prata svenska med varandra. Det var en stor pusselbit som föll på plats när jag gick med i SWEA Holland!

sweahollandmedlem@gmail.com

 

Sekreterare
Carolina de Klerk Nordholm

Barndomen i Eskilstuna, Reijmyre, Motala och Alingsås följdes av universitetsstudier i Örebro med ett Erasmusår på Roms universitet. Arbetslivet inledde jag i München, som följdes av Kalmar, Västervik och Lyon innan jag hamnade i Nederländerna. Där startade jag eget så småningom och hjälper företag med design, fotografi och språk för att bygga sitt varumärke.
I Nederländerna träffade jag ganska snart min holländska granne som blev mannen som fick mig att stanna upp i livet och som jag är gift med sedan 2005. Vi har två blonda långa tvåspråkiga barn tillsammans. SWEA blev en del av mitt liv först omkring 2013. Jag hamnade i redaktionen för SWEA Magazine som fanns då och designade och skrev i den i några år. Bästa SWEA-minnet är världsmötet i Bologna 2014 – helt otroligt med 400 svenska kvinnor från hela världen samtidigt i en italiensk stad! Det ger energi att vara med i en organisation som är så full av inspirerande och uppriktigt intresserade kvinnor världen över.

sekreterare.swea.holland@gmail.com

Kassör
Lotta de Wildt

Född i Stockholm men uppvuxen i Göteborg och Skåne. Flyttade från Sverige till Tyskland 1985 och sen 1990 till Nederländerna där jag gifte mig med min holländske man som jag har två söner med. Jag jobbade de första åren på Sjöfartsinspektionen och när de lade ner sitt kontor i Rotterdam blev det ett par år på Svenska Kyrkan i samma stad. Sen tio år tillbaka jobbar jag inom turistbranschen. Jag har känt till SWEA länge men det var först 2019 som jag blev aktiv medlem. Det var när min syster flyttade till Abu Dhabi och blev medlem där och tyckte att det var på tiden att jag också gick med. Det tog inte lång tid innan jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att bli kassör, ett uppdrag som jag gärna tackade ja till. SWEA har en fantastisk gemenskap och är väldigt inspirerande för svenska kvinnor utomlands.

sweahollandkassor@gmail.com

Webbansvarig
Leila Odeh

Ansvaret för SWEA Hollands webb delas just nu mellan vice ordförande Carin Nordberg och adjungerad ledamot Leila Odeh.

sweahollandwebbmaster@gmail.com

 

SWEA Professional
Eva Ruda-Nilsson
Programgruppsansvarig
Tineke Jorissen-Wedzinga

Jag föddes 1962 i Amsterdam, Nederländerna, där jag fortfarande är bosatt. När jag var barn reste vi ofta till Sverige på semester. Jag tyckte om landet och språket och bestämde mig för att läsa svenska. Det gjorde jag på Universitetet i Amsterdam för professor Egil Törnqvist, där jag avslutade mina studier 1987. Under studietiden bodde jag en längre period i Sverige. 1988 började jag som svensklärare på Volksuniversiteit Amsterdam (kursverksamhet), där jag fortfarande undervisar. Jag har dessutom min egen översättningsfirma, där jag översätter mest svenska deckare. 1990-2020 hade jag ett deltidsjobb som svensköversättare på IKEA, där jag tyvärr fick sluta efter 30 år.
Jag var styrelsemedlem i Svensk-Nederländska Föreningen i många år och var “lustrumgeneral” 2020 då SNF firade 110 år. Jag blev medlem i SWEA i samband med Världsmötet i Holland 2007, då jag var värdinna och välkomnade deltagare från hela världen på Schiphol, jättekul! Jag är bl.a. medlem för att träffa svenska kvinnor och för att kunna prata svenska. Jag ser fram emot att engagera mig i SWEA:s styrelse och programgruppen.

programsweaholland@gmail.com

 

Valberedning
Yvonne Nordlund

Jag är uppvuxen i Kungälv, och flyttade till Den Haag/Voorburg i Nederländerna 1992. Jag är utbildad tandläkare, och gick masterprogrammet inom folkhälsovetenskap, vilket ledde fram till forskning om patienters rättigheter inom vården, i Sverige och i Nederländerna.
Vid ett senare skede, studerade jag konst/måleri på Vrije Academie i Den Haag, som jag har stor glädje och nytta av idag. Är medlem i SWEA ART, som organiserar workshops och utställningar globalt, som jag starkt kan rekommendera.
Medlem i SWEA Holland har jag varit länge, nästan från starten och jag har haft olika styrelseuppdrag genom åren. Det bästa med SWEA är det fantastiska nätverket, gemenskapen, alla delade erfarenheter och kompetenser, och alla inspirerande kvinnor, som är en del av SWEA Holland, en svensk oas i Nederländerna.

Valberedning
Margareta Svensson

Jag kom till Nederländerna på 80-talet och har byggt upp min karriär som fotograf i Amsterdam. Förutom fotografi som konstnärligt uttryck har jag specialiserat mig på fotografi av kulturarv, allt från Rembrandtmålningar, arkeologiska fynd, interiörer till intressanta byggnadsmonument.
Under en lugn period på 2000-talet började jag studera Kulturvetenskap, 2013 tog jag äntligen min masterexamen. Sedan dess arbetar jag hängivet på att fläta samman alla mina ambitioner till en enhetlig mission.
Hos SWEA har jag hittat ett sammanhang som förankrar min svenska bakgrund, gemenskapen och det uppriktiga intresset hos många medlemmar ger glädje och energi. Som aktiv SWEA-medlem blir jag utmanad att lära mig nya saker, att samarbeta för att nå resultat är ett givande komplement till det egna företagandet.

övriga kontakter

titel titel
namn namn namnsson

Ansvarsområde i kort

mailadress@epost.zzz

titel titel
namn namn namnsson

Ansvarsområde i kort

mailadress@epost.zzz

titel titel
namn namn namnsson

Ansvarsområde i kort

mailadress@epost.zzz


följ oss på sociala medier

Kontakta swea intl.

Har du frågor gällande vår organisation på ett globalt plan? Epicurus in armatum hostem impetum fecisse aut contra sit, amet, consectetur, adipisci velit.