Vad är SWEA?

SWEA startades 1979, och har cirka 7 000 kvinnor som medlemmar i ett 70-tal avdelningar i drygt 30 länder på fem kontinenter.

Ett världsomfattande nätverk för svenska och svensktalande kvinnor i alla åldrar runt om i världen. En världsvid förening med världsvid vänskap

SWEA är den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och vårt syfte är att främja det svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition.

Genom att samla Sweor kring vårt gemensamma språk, vårt svenska ursprung och kulturarv blir SWEA både en träffpunkt och ett skyddsnät med länkar över hela världen, något som gör livet utomlands lättare.

SWEA Holland har funnits sedan 1992 och främjar den svenska kontakten i Nederländerna bland svensktalande kvinnor.

Som i många andra avdelningar har vi startat upp SWEA Professional, samt har kontakt med SWEA Art i Belgien/Tyskland.

Vårt program är varierande och vi ordnar aktiviteter runt om i Nederländerna, som; olika workshops, museibesök, stadsvandringar, konstutställningar, nätverksmiddagar/luncher, Webinars, samt återkommande aktiviteter som kräftskiva, glöggmingel, nyårslunch, årsmöte och mycket mer.

Om du inte redan är medlem i SWEA Holland och känner dig nyfiken på att vara med så hittar du anmälningsblanketten här på hemsidan.

Håll dig informerad om kommande aktiviteter som läggs ut på holland.swea.org och på vår Facebooksida.

Har du frågor så kan du alltid kontakta oss på sweahollandordforande@gmail.com

Varmt välkomna!

Anna Franzén
tf Ordförande
SWEA Holland