Network Menu

Lär känna styrelsen

SWEA Hollands styrelse berättar lite om sig själva

 

Anna Franzén – tf Ordförande och Programansvarig

Jag är född i Tyresö och uppvuxen i Tranås. Jag har alltid tyckt om språk och att resa och flyttade efter gymnasiet till Budapest för att läsa ekonomi. Efter ett år bestämde jag mej för att avsluta mina studier i Nederländerna och började därefter arbeta för ett rederi i Rotterdam. Jag flyttade efter några år till London och kom tillbaka 2005. Jag har sedan dess arbetat inom lite olika sektorer, mestadels för stora internationella företag. Jag är gift med en holländare och vi bor med våra två döttrar och vår hund i Spijkenisse utanför Rotterdam. Sedan 2017 jobbar jag för ORIX, ett japanskt företag som är ägare till bland annat Robeco. I takt med att barnen har blivit äldre har det också blivit mer tid över för mej själv. Att bli medlem i SWEA är ett sätt att återknyta kontakten med det svenska, träffa nya människor och ha roligt tillsammans. Samarbetet inom styrelsen och programgruppen ger energi, det är roligt att lära sej nya saker och att arbeta ideellt tillsammans.

————————————————————————————————————————————-

Yvonne Nordlund – Vice ordförande

Jag är uppvuxen i Kungälv, och flyttade till Den Haag/Voorburg i Nederländerna 1992. Jag är utbildad tandläkare, och gick masterprogrammet inom folkhälsovetenskap, vilket ledde fram till forskning om patienters rättigheter inom vården, i Sverige och i Nederländerna.
Vid ett senare skede, studerade jag konst/måleri på Vrije Academie i Den Haag, som jag har stor glädje och nytta av idag. Är medlem i SWEA ART, som organiserar workshops och utställningar globalt, som jag starkt kan rekommendera.
Medlem i SWEA Holland har jag varit länge, nästan från starten och jag har haft olika styrelseuppdrag genom åren. Det bästa med SWEA är det fantastiska nätverket, gemenskapen, alla delade erfarenheter och kompetenser, och alla inspirerande kvinnor, som är en del av SWEA Holland, en svensk oas i Nederländerna.

————————————————————————————————————————————-

Carolina de Klerk Nordholm – Sekreterare 

Jag föddes i Eskilstuna 1973 och flyttade sedan runt i Sverige en del. Till slut hamnade min familj och jag i Örebro där jag fortfarande har min bas i Sverige. Dit kommer jag varje år med mina barn för att ladda batterierna i Närkeskogarnas lugn. Ungdomens studier och påföljande jobb tog mig sedan utanför Sveriges gränser, via Rom, München, Lyon och till slut till Leiden där jag 2001 träffade grannen… en holländare som fick mig att stanna upp och som jag är gift med sedan 2005. Vi har två blonda långa tvåspråkiga barn tillsammans och vi bor idag i Voorburg. Sedan 2009 frilansar jag inom grafisk design och fotografi där jag mest designar logotyper och grafiska identiteter liksom fotograferar bröllop, events och landskap. SWEA blev en del av mitt liv först omkring 2013. Jag hamnade i redaktionen för SWEA Magazine som fanns då och designade den i några år. Jag var med på världsmötet i Bologna 2014 och sedan var jag helt såld. Vilket internationellt nätverk! Det ger energi att vara med i en organisation som är så full av inspirerande och uppriktigt intresserade kvinnor världen över.

————————————————————————————————————————————-

Lotta de Wildt – Kassör

Född i Stockholm men uppvuxen i Göteborg och Skåne. Flyttade från Sverige till Tyskland 1985 och sen 1990 till Nederländerna där jag gifte mig med min holländske man som jag har två söner med. Jag jobbade de första åren på Sjöfartsinspektionen och när de lade ner sitt kontor i Rotterdam blev det ett par år på Svenska Kyrkan i samma stad. Sen tio år tillbaka jobbar jag inom turistbranschen. Jag har känt till SWEA länge men det var först 2019 som jag blev aktiv medlem. Det var när min syster flyttade till Abu Dhabi och blev medlem där och tyckte att det var på tiden att jag också gick med. Det tog inte lång tid innan jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att bli kassör, ett uppdrag som jag gärna tackade ja till. SWEA har en fantastisk gemenskap och är väldigt inspirerande för svenska kvinnor utomlands.

————————————————————————————————————————————-

Maria Kroezen-Åkersten – Medlemsansvarig

Maria-Kroezen-ÅkerstenJag är född i Stockholm och uppvuxen i Vällingby. Jag hann utbilda mig till gymnasieekonom och även näringsfysiolog innan jag 1993 flyttade till min man i Hoofddorp (Nederländerna). Vi har 2 vuxna barn som båda studerar i Groningen. Jag utbildade mig till hudvårdsterapeut i Haarlem och blev klar precis innan vi flyttade till Emmen (Drenthe). Här driver jag min ekologiska hudvårdssalong och kostrådgivning sen 2000. Jag har känt till SWEA ända sen jag flyttade till Nederländerna men det var först 2016 som jag blev aktiv medlem. Barnen hade blivit stora och nu var det dags att hitta nya egna intressen eftersom “barnatiden” var över. Perfekt tillfälle att ta kontakt med SWEA! Det är så givande och inspirerande att få träffa svenska kvinnor, umgås, dela livsöden och kunna prata svenska med varandra. Det var en stor pusselbit som föll på plats när jag gick med i SWEA Holland!

————————————————————————————————————————————-

Carin Nordberg – Webbansvarig

Jag är född och uppvuxen i Uppsala, och flyttade efter studenten till Göteborg. Jag mötte min nederländske man och bestämde mig för att testa livet i Amsterdam. Efter 8 år, engagemang inom amatörteater och arbete på bokförlag gick flyttlasset med man och barn tillbaka till Göteborg, för vad vi tänkte skulle bli ett par år. Tiden gick fort och först i januari 2020 kom vi tillbaka.
Efter fokus på teater och drama (jag har en kandidatexamen i Teaterstudier och är auktoriserad dramapedagog) jobbar jag nu med att skapa strukturer och säkerställa jämlik tillgång till kultur i skolan. Privat är jag en riktig stadsråtta som älskar att gå på föreställningar, museum, föreläsningar och avsluta med livlig diskussion på krogen. Med andra ord befinner jag mig i helt rätt land igen! Jag gick med i SWEA vid återflytten 2020 efter att ha blivit tipsad av en kollega. När barnen var små var jag med i en grupp svenska mammor i Amsterdam, men nu är barnen större och jag kan fokusera på mina egna intressen. Det ska bli kul att få lära känna alla entusiastiska Sweor!

————————————————————————————————————————————-

Nathalie Hermansson – Styrelseledamot

Jag flyttade till Nederländerna i april 2018 för att jobba på ett startupföretag inom IT. Innan dess arbetade jag på IBM och bodde i tre år i Dublin på Irland. Jag tog civilekonomexamen på Handelshögskolan i Stockholm 2002, men bytte snabbt mot en IT-karriär. Jag tycker än idag att det är spännande att lära sig mer om moderna teknologier – digitalisering, artificiell intelligens, sakernas internet. Jag reste mycket, både i min barndom och senare med min egna familj. SWEA har alltid varit en välkommen fast punkt i tillvaron. Jag var aktiv inom olika områden – som webbansvarig, inom sponsorkommittee, i programutskottet, och i SWEA Professional. Som nyinflyttad hoppas jag att få bidra till SWEA Holland med nya perspektiv och dela mina tidigare erfarenheter från andra SWEA-föreningar. Jag tycker det bästa med SWEA är att man får träffa så många härliga människor som man kanske aldrig hade träffat annars!

————————————————————————————————————————————-

Margareta Svensson – Valberedningen

margareta-svenssonJag kom till Nederländerna på 80-talet och har byggt upp min karriär som fotograf i Amsterdam. Förutom fotografi som konstnärligt uttryck har jag specialiserat mig på fotografi av kulturarv, allt från Rembrandtmålningar, arkeologiska fynd, interiörer till intressanta byggnadsmonument.
Under en lugn period på 2000-talet började jag studera Kulturvetenskap, 2013 tog jag äntligen min masterexamen. Sedan dess arbetar jag hängivet på att fläta samman alla mina ambitioner till en enhetlig mission.
Hos SWEA har jag hittat ett sammanhang som förankrar min svenska bakgrund, gemenskapen och det uppriktiga intresset hos många medlemmar ger glädje och energi. Som aktiv SWEA-medlem blir jag utmanad att lära mig nya saker, att samarbeta för att nå resultat är ett givande komplement till det egna företagandet.