Network Menu

Lär känna styrelsen

SWEA Hollands styrelse berättar lite om sig själva

 

 

Pernilla Triel – Ordförande

————————————————————————————————————————————-

Yvonne Nordlund – Vice ordförande

————————————————————————————————————————————-

Carolina de Klerk Nordholm – Sekreterare 

————————————————————————————————————————————-

Eva van Doorn – Kassör

Jag flyttade till Nederländerna 1986 efter att ha mött min holländske man Paul när vi arbetade för IBM i Stockholm respektive Haag. Innan dess hade jag utbildat mig till Civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm. Numera har vi ett konsultföretag inom affärsutveckling samt köp- och försäljning av företag. Vi bor i Wassenaar och har 3 vuxna barn. De äldsta är klara med sina studier och bor i Amsterdam, medan yngste sonen fortfarande studerar i Delft. Det är roligt att kunna hålla kontakten med min svenska bakgrund via SWEA, och jag ser fram emot att efter mer än 20 år som ganska passiv medlem bli aktiv i styrelsen.

————————————————————————————————————————————-

Anna Franzén – Programansvarig

————————————————————————————————————————————-

Maria-Kroezen-ÅkerstenMaria Kroezen-Åkersten – Medlemsansvarig
– Medlem sedan 2016

Jag är född i Stockholm och uppvuxen i Vällingby. Jag hann utbilda mig till gymnasieekonom och även näringsfysiolog innan jag 1993 flyttade till min man i Hoofddorp (Nederländerna). Vi har 2 vuxna barn som båda studerar i Groningen. Jag utbildade mig till hudvårdsterapeut i Haarlem och blev klar precis innan vi flyttade till Emmen (Drenthe). Här driver jag min ekologiska hudvårdssalong och kostrådgivning sen 2000. Jag har känt till SWEA ända sen jag flyttade till Nederländerna men det var först 2016 som jag blev aktiv medlem. Barnen hade blivit stora och nu var det dags att hitta nya egna intressen eftersom “barnatiden” var över. Perfekt tillfälle att ta kontakt med SWEA! Det är så givande och inspirerande att få träffa svenska kvinnor, umgås, dela livsöden och kunna prata svenska med varandra. Det var en stor pusselbit som föll på plats när jag gick med i SWEA Holland!

————————————————————————————————————————————-

Linda Fröjse – Webbansvarig 
– Medlem sedan 2017

Jag är född i Söderhamn och uppvuxen i Hudiksvall, Holmsund och Karlskrona. Mina studier på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm inkluderade en utomlandstermin som jag valde att studera på det tekniska universitetet i Delft våren 2012. Då träffade jag Bas, min holländska pojkvän. Jag åkte tillbaka till Stockholm för att avsluta mina studier och sedan 2014 bor jag i Nederländerna. Jag har jobbat inom den holländska olje- och gassektorn, men är nu teknisk rådgivare för geoinformation på Rijkswaterstaat i Delft. Jag kom tidigt i kontakt med SWEA via Young Professionals på Svenska handelskammaren, men blev först aktiv medlem under årsmötet 2018. Det var en så  mysig och inspirerande stämning där att jag bestämde mig för att engagera mig i styrelsen. I och genom SWEA hoppas jag möta inspirerande människor, utveckla mig själv genom utmaningar och att fortsätta använda det svenska språket.

————————————————————————————————————————————-

Nathalie Hermansson – Styrelseledamot

– Medlem sedan 2018 

Jag flyttade till Nederländerna i april 2018 för att jobba på ett startupföretag inom IT. Innan dess arbetade jag på IBM och bodde i tre år i Dublin på Irland. Jag tog civilekonomexamen på Handelshögskolan i Stockholm 2002, men bytte snabbt mot en IT-karriär. Jag tycker än idag att det är spännande att lära sig mer om moderna teknologier – digitalisering, artificiell intelligens, sakernas internet. Jag reste mycket, både i min barndom och senare med min egna familj. SWEA har alltid varit en välkommen fast punkt i tillvaron. Jag var aktiv inom olika områden – som webbansvarig, inom sponsorkommittee, i programutskottet, och i SWEA Professional. Som nyinflyttad hoppas jag att få bidra till SWEA Holland med nya perspektiv och dela mina tidigare erfarenheter från andra SWEA-föreningar. Jag tycker det bästa med SWEA är att man får träffa så många härliga människor som man kanske aldrig hade träffat annars! 

————————————————————————————————————————————-

margareta-svensson

Margareta Svensson – Valberedningen
– Medlem sedan 2012

Jag kom till Nederländerna på 80-talet och har byggt upp min karriär som fotograf i Amsterdam. Förutom fotografi som konstnärligt uttryck har jag specialiserat mig på fotografi av kulturarv, allt från Rembrandtmålningar, arkeologiska fynd, interiörer till intressanta byggnadsmonument.
Under en lugn period på 2000-talet började jag studera Kulturvetenskap, 2013 tog jag äntligen min masterexamen. Sedan dess arbetar jag hängivet på att fläta samman alla mina ambitioner till en enhetlig mission.
Hos SWEA har jag hittat ett sammanhang som förankrar min svenska bakgrund, gemenskapen och det uppriktiga intresset hos många medlemmar ger glädje och energi. Som aktiv SWEA-medlem blir jag utmanad att lära mig nya saker, att samarbeta för att nå resultat är ett givande komplement till det egna företagandet.