Network Menu

Lär känna styrelsen

SWEA Hollands styrelse berättar lite om sig själva

 

Linda Sjöström

Linda Sjöström – Ordförande och Programgruppen 
– Medlem sedan 2016

Jag är född och uppvuxen i Enköping. 2010 flyttade jag till Paris och jobbade för ett svenskt företag där jag träffade min man och ett par år senare kom vår dotter till världen. Sedan 2016 bor vi i Amsterdam och strax efter att vi flyttade hit gick jag med i SWEA. Jag blev vald till kassör 2017 och mitt engagemang har sedan dess vuxit och bara blivit roligare sedan årsmötet 2018 är jag ordförande. Jag sysslar med amatörteater och har en viss svaghet för musikaler. Jag älskar att utmana mig själv för det gör att jag växer som person.

————————————————————————————————————————————-

Johanna van Wijnen – Vice ordförande
– Medlem sedan 2017

2012 flyttade jag och min familj till Nederländerna efter att ha bott i Sverige, Tjeckien och i Belgien. Först förra året blev jag medlem i SWEA. Jag läste till läkare i Uppsala och i Nederländerna har jag specialiserat mig till psykiater.
Genom SWEA hoppas jag kunna träffa nya vänner att dela upplevelser med och vara med och sprida kunskap om Sverige. Konst, film och litteratur är några av mina intressen.

————————————————————————————————————————————-

Linda Fröjse – Sekreterare/Webbansvarig 
– Medlem sedan 2017

Jag är född i Söderhamn och uppvuxen i Hudiksvall, Holmsund och Karlskrona. Mina studier på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm inkluderade en utomlandstermin som jag valde att studera på det tekniska universitetet i Delft våren 2012. Då träffade jag Bas, min holländska pojkvän. Jag åkte tillbaka till Stockholm för att avsluta mina studier och sedan 2014 bor jag i Zandvoort. Jag har jobbat inom den holländska olje- och gassektorn, men är nu teknisk rådgivare för geoinformation på Rijkswaterstaat i Delft. Jag kom tidigt i kontakt med SWEA via Young Professionals på Svenska handelskammaren, men blev först aktiv medlem under årsmötet 2018. Det var en så  mysig och inspirerande stämning där att jag bestämde mig för att engagera mig i styrelsen. I och genom SWEA hoppas jag möta inspirerande människor, utveckla mig själv genom utmaningar och att fortsätta använda det svenska språket.

————————————————————————————————————————————-

Madeleine-toe-laer

 Madeleine Toe Laer – Kassör
– medlem sedan 2017

Mitt namn är Madeleine toe Laer och jag är en glad pensionär. Jag föddes i Stockholm men större delen av min tid i Sverige bodde jag i Småland. Innan jag gifte mig med George, som är holländare, arbetade jag på Ikeas huvudkontor i Älmhult. Det är nu 46 år sedan jag bosatte mig i Holland.
1977 bildade George och jag ett bolag som representerade svenska, finska, baltiska och nordamerikanska sågverk och plywood producenter. Hela mitt yrkesliv har jag varit verksam i träbranschen. Utöver maken George och mig består vår familj av två vuxna barn med familjer. Båda barnen talar svenska och tillbringar gärna sina semestrar i Sverige. För mig så kommer medlemskapet i SWEA att innebära nya kontakter med svenskar och svenska traditioner. 

————————————————————————————————————————————-

Maria-Kroezen-ÅkerstenMaria Kroezen-Åkersten – Medlemsansvarig
– Medlem sedan 2016

Jag är född i Stockholm och uppvuxen i Vällingby. Jag hann utbilda mig till gymnasieekonom och även näringsfysiolog innan jag 1993 flyttade till min man i Hoofddorp (Nederländerna). Vi har 2 vuxna barn som båda studerar i Groningen. Jag utbildade mig till hudvårdsterapeut i Haarlem och blev klar precis innan vi flyttade till Emmen (Drenthe). Här driver jag min ekologiska hudvårdssalong och kostrådgivning sen 2000. Jag har känt till SWEA ända sen jag flyttade till Nederländerna men det var först 2016 som jag blev aktiv medlem. Barnen hade blivit stora och nu var det dags att hitta nya egna intressen eftersom “barnatiden” var över. Perfekt tillfälle att ta kontakt med SWEA! Det är så givande och inspirerande att få träffa svenska kvinnor, umgås, dela livsöden och kunna prata svenska med varandra. Det var en stor pusselbit som föll på plats när jag gick med i SWEA Holland!

————————————————————————————————————————————-

Emma Westsson – Styrelseledamot och Programgruppen 

– Medlem sedan 2017

Emma Westsson heter jag och är född och uppvuxen i Umeå. Under studietiden tog jag chansen att vara utbytesstudent i Spanien och Kanada och insåg då hur lärorikt och spännande det är att prova bo utomlands. Sedan dess har jag även bott och arbetat i Peru och England och flyttade sedan 2013 till Holland där min man fått jobb. Här började jag doktorera på Delfts teknsika universitet inom bränslecellsteknik, ett spännande och snabbt växande ämne inom miljövänlig energiteknik, och har under den tiden även fått två döttrar. För mig betyder SWEA, utöver fin gemenskap, en chans att utbyta erfarenheter av att vara “utlandssvenska” och att hålla kontakt med svensk kultur och värderingar, både för mig och min familj.

————————————————————————————————————————————-

Jeanette-BroebergJeanette Broberg – Styrelseledamot och Programgruppen
– Medlem sedan 2015

Jag är född i Stockholm, och har växt upp både där och i Barcelona då min mor är spanjorska. Jag läste psykologi i Uppsala och började min yrkeskarriär som psykolog för spansktalande flyktingar i Sverige. Så småningom rörde jag mig mot HR-fältet och har i många år jobbat som HR-chef för internationella företag och organisationer. Jag var på en EU-insats i Kosovo tre år och träffade där en holländsk man, vilket förde mig till Amsterdam, där jag bor och arbetar sedan ca 1,5 år. Jag utforskar Nederländerna och framförallt Amsterdam  och trivs jättebra i mitt nya land. Att ha kommit i kontakt med SWEA och få lära känna svenska, driftiga och roliga kvinnor i ett nytt sammanhang med många gemensamma beröringspunkter bidrar starkt till det! Att dessutom få vara med i styrelsen och jobba för att sprida kunskap om SWEA bidrar till kontaktskapande, engagemang och gemenskap.

————————————————————————————————————————————-

Nathalie Hermansson – Styrelseledamot och Programgruppen

– Medlem sedan 2018 

Jag flyttade till Nederländerna i april 2018 för att jobba på ett startupföretag inom IT. Innan dess arbetade jag på IBM och bodde i tre år i Dublin på Irland. Jag tog civilekonomexamen på Handelshögskolan i Stockholm 2002, men bytte snabbt mot en IT-karriär. Jag tycker än idag att det är spännande att lära sig mer om moderna teknologier – digitalisering, artificiell intelligens, sakernas internet. Jag reste mycket, både i min barndom och senare med min egna familj. SWEA har alltid varit en välkommen fast punkt i tillvaron. Jag var aktiv inom olika områden – som webbansvarig, inom sponsorkommittee, i programutskottet, och i SWEA Professional. Som nyinflyttad hoppas jag att få bidra till SWEA Holland med nya perspektiv och dela mina tidigare erfarenheter från andra SWEA-föreningar. Jag tycker det bästa med SWEA är att man får träffa så många härliga människor som man kanske aldrig hade träffat annars! 

————————————————————————————————————————————-

margareta-svensson

Margareta Svensson – Valberedningen
– Medlem sedan 2012

Jag kom till Nederländerna på 80-talet och har byggt upp min karriär som fotograf i Amsterdam. Förutom fotografi som konstnärligt uttryck har jag specialiserat mig på fotografi av kulturarv, allt från Rembrandtmålningar, arkeologiska fynd, interiörer till intressanta byggnadsmonument.
Under en lugn period på 2000-talet började jag studera Kulturvetenskap, 2013 tog jag äntligen min masterexamen. Sedan dess arbetar jag hängivet på att fläta samman alla mina ambitioner till en enhetlig mission.
Hos SWEA har jag hittat ett sammanhang som förankrar min svenska bakgrund, gemenskapen och det uppriktiga intresset hos många medlemmar ger glädje och energi. Som aktiv SWEA-medlem blir jag utmanad att lära mig nya saker, att samarbeta för att nå resultat är ett givande komplement till det egna företagandet.