Network Menu

Lär känna styrelsen

SWEA Hollands styrelse berättar lite om sig själva

 

Pernilla Triel – Ordförande

Jag kommer från Sörberge som ligger norr om Sundsvall. Från sju års ålder har jag flyttat runt mycket med mina föräldrar, både utomlands och inom Sverige. 1993 kom jag till Nederländerna första gången, jag studerade International Hotel Management i Den Haag. Därefter arbetade jag inom resebranschen och inom bank och försäkring. 2006 gifte jag mig med en holländare och vi bosatte oss först i Sverige. Efter sju år flyttade vi tillbaka till Oostvoorne, som ligger fyra mil sydväst om Rotterdam. Från våren 2014 har jag suttit med i kyrkorådet för Svenska kyrkan i Nederländerna och sedan våren 2018 var jag vice ordförande i kyrkorådet. Det har varit mycket lärorikt och det är den erfarenheten som jag tar med mig till SWEA. Jag visste att SWEA fanns i Holland, men jag fick kontakt med SWEA Holland när jag kom tillbaka till Nederländerna 2013. Det är inspirerande och spännande att vara delaktig i SWEA att föra vidare det SWEA står för, som svenska traditioner, svensk kultur och det svenska språket. Det är roligt att möta alla positiva människor som finns inom SWEA och jag hoppas kunna bidra med energi och klokhet. Det kommande året blir en fantastisk utmaning och jag ser fram emot alla möten och det jag kommer att lära mig.

————————————————————————————————————————————-

Yvonne Nordlund – Vice ordförande

Jag är uppvuxen i Kungälv, och flyttade till Den Haag/Voorburg i Nederländerna 1992. Jag är utbildad tandläkare, och gick masterprogrammet inom folkhälsovetenskap, vilket ledde fram till forskning om patienters rättigheter inom vården, i Sverige och i Nederländerna.
Vid ett senare skede, studerade jag konst/måleri på Vrije Academie i Den Haag, som jag har stor glädje och nytta av idag. Är medlem i SWEA ART, som organiserar workshops och utställningar globalt, som jag starkt kan rekommendera.
Medlem i SWEA Holland har jag varit länge, nästan från starten och jag har haft olika styrelseuppdrag genom åren. Det bästa med SWEA är det fantastiska nätverket, gemenskapen, alla delade erfarenheter och kompetenser, och alla inspirerande kvinnor, som är en del av SWEA Holland, en svensk oas i Nederländerna.

————————————————————————————————————————————-

Carolina de Klerk Nordholm – Sekreterare 

Jag föddes i Eskilstuna 1973 och flyttade sedan runt i Sverige en del. Till slut hamnade min familj och jag i Örebro där jag fortfarande har min bas i Sverige. Dit kommer jag varje år med mina barn för att ladda batterierna i Närkeskogarnas lugn. Ungdomens studier och påföljande jobb tog mig sedan utanför Sveriges gränser, via Rom, München, Lyon och till slut till Leiden där jag 2001 träffade grannen… en holländare som fick mig att stanna upp och som jag är gift med sedan 2005. Vi har två blonda långa tvåspråkiga barn tillsammans och vi bor idag i Voorburg. Sedan 2009 frilansar jag inom grafisk design och fotografi där jag mest designar logotyper och grafiska identiteter liksom fotograferar bröllop, events och landskap. SWEA blev en del av mitt liv först omkring 2013. Jag hamnade i redaktionen för SWEA Magazine som fanns då och designade den i några år. Jag var med på världsmötet i Bologna 2014 och sedan var jag helt såld. Vilket internationellt nätverk! Det ger energi att vara med i en organisation som är så full av inspirerande och uppriktigt intresserade kvinnor världen över.

————————————————————————————————————————————-

Lotta de Wildt – Kassör

Född i Stockholm men uppvuxen i Göteborg och Skåne. Flyttade från Sverige till Tyskland 1985 och sen 1990 till Nederländerna där jag gifte mig med min holländske man som jag har två söner med. Jag jobbade de första åren på Sjöfartsinspektionen och när de lade ner sitt kontor i Rotterdam blev det ett par år på Svenska Kyrkan i samma stad. Sen tio år tillbaka jobbar jag inom turistbranschen. Jag har känt till SWEA länge men det var först 2019 som jag blev aktiv medlem. Det var när min syster flyttade till Abu Dhabi och blev medlem där och tyckte att det var på tiden att jag också gick med. Det tog inte lång tid innan jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att bli kassör, ett uppdrag som jag gärna tackade ja till. SWEA har en fantastisk gemenskap och är väldigt inspirerande för svenska kvinnor utomlands.

————————————————————————————————————————————-

Anna Franzén – Programansvarig

Jag är född i Tyresö och uppvuxen i Tranås. Jag har alltid tyckt om språk och att resa och flyttade efter gymnasiet till Budapest för att läsa ekonomi. Efter ett år bestämde jag mej för att avsluta mina studier i Nederländerna och började därefter arbeta för ett rederi i Rotterdam. Jag flyttade efter några år till London och kom tillbaka 2005. Jag har sedan dess arbetat inom lite olika sektorer, mestadels för stora internationella företag. Jag är gift med en holländare och vi bor med våra två döttrar och vår hund i Spijkenisse utanför Rotterdam. Sedan 2017 jobbar jag för ORIX, ett japanskt företag som är ägare till bland annat Robeco. I takt med att barnen har blivit äldre har det också blivit mer tid över för mej själv. Att bli medlem i SWEA är ett sätt att återknyta kontakten med det svenska, träffa nya människor och ha roligt tillsammans. Samarbetet inom styrelsen och programgruppen ger energi, det är roligt att lära sej nya saker och att arbeta ideellt tillsammans.

————————————————————————————————————————————-

Maria Kroezen-Åkersten – Medlemsansvarig

Maria-Kroezen-ÅkerstenJag är född i Stockholm och uppvuxen i Vällingby. Jag hann utbilda mig till gymnasieekonom och även näringsfysiolog innan jag 1993 flyttade till min man i Hoofddorp (Nederländerna). Vi har 2 vuxna barn som båda studerar i Groningen. Jag utbildade mig till hudvårdsterapeut i Haarlem och blev klar precis innan vi flyttade till Emmen (Drenthe). Här driver jag min ekologiska hudvårdssalong och kostrådgivning sen 2000. Jag har känt till SWEA ända sen jag flyttade till Nederländerna men det var först 2016 som jag blev aktiv medlem. Barnen hade blivit stora och nu var det dags att hitta nya egna intressen eftersom “barnatiden” var över. Perfekt tillfälle att ta kontakt med SWEA! Det är så givande och inspirerande att få träffa svenska kvinnor, umgås, dela livsöden och kunna prata svenska med varandra. Det var en stor pusselbit som föll på plats när jag gick med i SWEA Holland!

————————————————————————————————————————————-

Christina Månsson – Webbansvarig

Christina ManssonEtt stort intresse för att resa, språk, konst och kultur och en längtan efter nya äventyr förde mig under gymnasietiden i början på 2000-talet till Friesland. Under ett år bodde jag hos en värdfamilj och följde den ordinarie undervisningen på en gymnasieskola i Heerenveen. Det året gav mersmak och bestämde mig ganska snabbt efter studenten och en kort vända till Stockholm att jag ville återvända. Den här gången blev det Amsterdam och studier vid Universiteit van Amsterdam. Nu har jag bott i Amsterdam sen 2003.

Som uppvuxen på västkusten älskar jag havet och naturen. Teater, litteratur och konst är andra intressen. Med min särbo sedan många år har jag en dotter som föddes 2019. Min syster som är medlem i SWEA Rom uppmuntrade mig att gå med och jag hade varit med henne på några aktiviteter innan jag själv tog steget för att bli medlem. Mitt liv och umgängeskrets är helt präglat av det nederländska så att gå med i SWEA är för mig ett sätt att knyta an med det svenska igen.

————————————————————————————————————————————-

Nathalie Hermansson – Styrelseledamot

Jag flyttade till Nederländerna i april 2018 för att jobba på ett startupföretag inom IT. Innan dess arbetade jag på IBM och bodde i tre år i Dublin på Irland. Jag tog civilekonomexamen på Handelshögskolan i Stockholm 2002, men bytte snabbt mot en IT-karriär. Jag tycker än idag att det är spännande att lära sig mer om moderna teknologier – digitalisering, artificiell intelligens, sakernas internet. Jag reste mycket, både i min barndom och senare med min egna familj. SWEA har alltid varit en välkommen fast punkt i tillvaron. Jag var aktiv inom olika områden – som webbansvarig, inom sponsorkommittee, i programutskottet, och i SWEA Professional. Som nyinflyttad hoppas jag att få bidra till SWEA Holland med nya perspektiv och dela mina tidigare erfarenheter från andra SWEA-föreningar. Jag tycker det bästa med SWEA är att man får träffa så många härliga människor som man kanske aldrig hade träffat annars!

————————————————————————————————————————————-

Margareta Svensson – Valberedningen

margareta-svenssonJag kom till Nederländerna på 80-talet och har byggt upp min karriär som fotograf i Amsterdam. Förutom fotografi som konstnärligt uttryck har jag specialiserat mig på fotografi av kulturarv, allt från Rembrandtmålningar, arkeologiska fynd, interiörer till intressanta byggnadsmonument.
Under en lugn period på 2000-talet började jag studera Kulturvetenskap, 2013 tog jag äntligen min masterexamen. Sedan dess arbetar jag hängivet på att fläta samman alla mina ambitioner till en enhetlig mission.
Hos SWEA har jag hittat ett sammanhang som förankrar min svenska bakgrund, gemenskapen och det uppriktiga intresset hos många medlemmar ger glädje och energi. Som aktiv SWEA-medlem blir jag utmanad att lära mig nya saker, att samarbeta för att nå resultat är ett givande komplement till det egna företagandet.