Network Menu

Stadsvandring i Monnickendam 6 april

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum: 2019-04-06
11:00 – 16:00


Har du varit i den lilla staden Monnickendam i Noord-Holland än? Redan 1355 fick Monnickendam stadsrättigheter och utvecklades till en stad fylld med varv och rökerier. Handel bedrevs med Östersjöländer. Efter byggnationen av Nieuwendam, förföll staden eftersom stora skepp inte längre kunde lägga till. Monnickendam är nu en intressant stad att besöka, speciellt om man är historieintresserad.

Lördagen den 6 april arrangerar SWEA Holland en stadsvandring i Monnickendam.

Vi börjar kl. 11.00 med välkomstfika med något gott därtill hemma hos SWEA-medlemmen Desirée, De Zarken 29 i Monnickendam.

12.00 blir vi hämtade av en guide och god vän till Desirée, som visar oss runt Monnickendam fram till kl. 13.45, då vi samlas för lunch på Coffie en Cacao, Zuideinde 3. Därefter kan man på eget bevåg besöka det unika hembygdsmuséet “De Speeltoren” (museumkortet går att använda här). Eftersom det är lördag, är det marknad, som också är värt ett besök.

Kostnad:

Guide 3 euro

En god lunchsmörgås på Coffie en Cacao kostar mellan 7-10 euro.

Vi bör inte vara fler än 12 deltagare – den som först anmäler sig, har störst chans att få komma med.

Det finns gott om parkeringsplatser vid de Grote Kerk, som ligger precis vid avtagsvägen in mot Monnickendam. Därifran tar det 5 min. att gå hem till Desirée.

Sista anmälningsdagen är 23 mars till Desirée – j.hilarides@hetnet.nl