Network Menu

Lär känna Pernilla Triel

I februari 2019 blev jag vald till SWEA Holland nya ordförande. Först vill säga Tack för det förtroendet och jag känner en stolthet att kunna få representera er!

En intervju med mig kommer inom kort i “Nya impulser” på hemsidan, men ibland tar det lite tid att få till texter och foton, så jag vill härmed berätta lite för er om vem jag är.

Jag kommer från Sörberge som ligger norr om Sundsvall. Från sju års ålder har jag flyttat runt mycket med mina föräldrar, både utomlands och inom Sverige. 1993 kom jag till Nederländerna första gången, jag studerade International Hotel Management i Haag. Därefter arbetade jag inom resebranschen och inom bank och försäkring.

2006 gifte jag mig med en holländare och vi bosatte oss först i Sverige. Efter sju år flyttade vi tillbaka till Oostvoorne, som ligger fyra mil sydväst om Rotterdam.

Från våren 2014 har jag suttit med i kyrkorådet för Svenska kyrkan i Nederländerna och sedan våren 2018 var jag vice ordförande i kyrkorådet. Det har varit mycket lärorikt och det är den erfarenheten som jag tar med mig till SWEA.

Jag visste att SWEA fanns i Holland, men jag fick kontakt med SWEA Holland när jag kom tillbaka till Nederländerna 2013. Det är inspirerande och spännande att vara delaktig i SWEA att föra vidare det SWEA står för, som svenska traditioner, svensk kultur och det svenska språket. Det är ska bli roligt att möta alla positiva människor som finns inom SWEA och jag hoppas kunna bidra med energi och klokhet. Det kommande året blir en fantastisk utmaning och jag ser fram emot alla möten och det jag kommer att lära mig.

One Response to Lär känna Pernilla Triel

  1. Barbro Hilwig 2019-04-16 at 18:58 #

    Jättefint Pernilla, du låter som positiv person som kan styra SWEA Holland framåt. Vi ses på 40 års festen. Barbro Hilwig