Network Menu

Årsmötet 8 februari 2018

SWEA-holland-arsmote

Residensets nya kock, Isaac, serverade en god och mättande middag före årsmötet. Foto: Margareta Svensson

Text: Linda Sjöström

Ny ordförande, ny styrelse, nytt verksamhetsår. Den 8:e februari gick SWEA Hollands årsmöte av stapeln i ambassadörens residens i Haag. Kvällen inleddes med en utsökt buffé som ett tjugotal medlemmar deltog i.

Två roliga nyheter presenterades på mötet! Det blir regionmöte på Mallorca i oktober, jag ser verkligen fram emot att få vara med och hoppas att många av er vill hänga med. Dessutom fick vi veta att Eva Kars har blivit vald till regionordförande för Västra EMA, ett stort grattis!

Sedan kom vi till en punkt på agendan som både är trist och rolig, nämligen val av styrelse, programgrupp och valberedning. En ny sammansättning av ledamöter valdes och de som suttit i 4 år tackades respektfullt av.

Såhär ser den nya konstellationen för 2018 ut:

Styrelsen: Linda Sjöström (ordförande), Johanna van Wijnen (vice ordförande), Linda Fröjse (sekreterare), Madeleine Toe Laer (kassör), Maria Kroezen-Åkersten (kommunikationsansvarig), Jeanette Broberg (medlemsansvarig) och Emma Westsson (programansvarig).

Programgruppen: Emma Westsson, Gunilla Léons och Astrid Surmatz.

Kommunikationsgruppen: Maria Kroezen-Åkersten, Margareta Svensson och Maria Berglund.

Valberedningen: Margareta Svensson, Susanne Wahlfors och Jeanette Broberg.

SWEA-holland-styrelse-2018

Här trängs den de nyvalda styrelsemedlemmarna systerligt i soffan. foto: Margareta Svensson

SWEA-Hollands-styrels-tackas-av

Susanne Wahlfors, Eva Kars och Margareta Svensson lämnar styrelsen och ser fram emot Linda Sjöströms ordförandeskap. Foto: Margaret Sikkens-Ahlquist

Den avgående styrelsen har många fina insatser att blicka tillbaka på. Eva Kars, Margareta Svensson, Susanne Wahlfors, Jenny Lycke och Marie Treschow har gjort strålande insatser under året, och deras kontinuerliga arbete för oss som medlemmar har gjort ett avtryck. Även fjolårets programgrupp (Susanne Wahlfors, Anna Runesson och Eva Ruda-Nilsson), valberedning (Barbro Hilwig, Pernilla Cederbank och Margareta Svensson), stipendiekommitté (Eva Mattson, Kerstin Gerlagh och Astrid Surmatz) och festkommittén (Susanne Wahlfors, Eva Kars, Yvonne Nordlund och Barbro Hilwig) skall ha ett stort tack för allt arbete ni lagt ner under året.

Slutligen också tack till Maria Kroezen-Åkersten som avslutade kvällen med en berättelse om naturlig hudvård.

Vi är som du ser många engagerade i SWEA Holland, men det finns gott om plats för dig som vill vara med och göra en insats. Ju fler vi är som engagerar oss, desto roligare blir det!

Som alltid var det kul och inspirerande att få träffa alla engagerade och glada Sweor och jag hoppas få träffa ännu fler av er framöver. Nu återstår bara att sparka igång det nya året med aktiviteter och att ha roligt tillsammans!

”Låt oss vara tacksamma mot människor som gör oss lyckliga, de är de charmiga trädgårdsmästarna som gör att våra själar blommar.”

Ur “Les plaisirs et les jours” av Marcel Proust

Comments are closed.