Network Menu

Världsmötet i Perth

margareta-svensson-swea-perth

Sista dagen på efterresan till Margaret River. Foto: Eva Roman

En rapport av Margareta Svensson för SWEA Holland

Resan till Perth gav en svindlande känsla av att vara delaktig i något alldeles oerhört. Det var en helt unik upplevelse och dessutom var det jätteroligt! 

200 kvinnor hade rest från jordens alla hörn eller jobbat intensivt under de senaste månaderna, resultatet blev några inspirerande och energigivande dagar. Trots den långa resan tillbaka kände jag mig glad och full av nya idéer efter resan.

Att delta i ett nätverk handlar i första hand om att dela med sig

Det sägs ofta, men sällan har jag upplevt så starkt som här att ”nätverkande” främst handlar om att ge och dela med sig. Världsmötet i Perth var ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter och diskutera med kvinnor från när och fjärran. Det var ett himmelskt sorl av kvinnoröster, ett flimmer av ord och ansikten. Det slog mig att för varje röst i sorlet fanns det minst en kvinna som gjorde sitt allra bästa för att lyssna och dela med sig av erfarenhet och vänskap.

Världsmötesdagen inleds med dans, alla regionordföranden gör sitt bästa på scenen. Foto: Margareta Svensson

Vema-AO

VEMAs glada tjejer. Efter fredagens regionmöte besökte vi Perth Yacht Club där vi fick prova pärlhalsband och smaka på kött och fisk från Australiens olika djur.

Vi fick lyssna på många inspirerande talare

Under föreläsningar och möten fick vi höra många kraftfulla och inspirerande ord. Det talades om att ”arbeta för relationsdjup” och om att ”samskapa” en bättre framtid och om kvinnors unika förmåga att samarbeta och åstadkomma förändring.

Men vad betyder alla välformulerade ord? De påminner oss och sätter ord på den anda som är så unik för SWEA, som består av respekt, systerskap och socialt ansvar. Samtidigt ger orden inspiration inför framtiden, hjälper oss att koncentrera oss på att komma vidare.

 

Vilka är vi som är med i SWEA?

Vad kännetecknar kvinnor som är med i SWEA? Vi är ett brokigt sällskap av kvinnor i olika åldrar och med olika livsstil. Om det är något vi har gemensamt så är det kanske modet att göra något annorlunda, att släppa taget om det välkända. Modet att ge sig ut i världen och stoltheten över anknytningen till det svenska.

Tack alla ni som har bidragit till den oförglömliga erfarenheten! Gå gärna in på SWEA Världsmötet 2017 och läs fler berättelser om mötena i Perth.

Johny-Domino-varldens-starkaste-man

Johny Domino – världens starkaste man- tar en sväng med SWEAs internationella ordförande Christina Hallmert och SWEA Perths ordförande Sofia Martin. Foto: Margareta Svensson

 

Comments are closed.