Network Menu

Sommarhälsning från styrelsen

Evar Kars överlåter ansvaret som styrelseordförande för SWEA Holland till Margareta Svensson. Foto: Henk Kars

Hej kära SWEA-medlemmar och intresserade,
Som en del av er redan vet, har Eva Kars av personliga skäl avsagt sig rollen som ordförande för SWEA Holland från och med 1 juni. Jag har övertagit ansvaret som tillförordnad ordförande, fram till nästa årsmöte.
Vi i styrelsen har haft stor glädje av Evas inspirerande och visionära ledning. Som tur är kommer hon även i fortsättningen att stötta oss som styrelsemedlem och jag är säker på att jag ofta kommer att höra av mig till henne för att få stöd och kloka råd.
Eva har alltid påmint oss om att SWEA står för något, vi har en vision. Hon har aldrig missat ett tillfälle att påpeka att vi är en viktig internationell organisation och att vi arbetar ideellt för att stödja kulturella initiativ med Sverigeanknytning. Jag har föresatt mig att leda SWEA Hollands styrelse i Evas anda, vi skall fortsätta att sträva efter att förtäta och förstärka vår gemenskap och samtidigt ha SWEAs syfte i visiret.

 

SWEA kan vara ett ett bra nätverk för dig som kvinna, både professionellt och privat.

Efter drygt fem år som aktiv medlem i SWEA, reflekterar jag över hur detta nätverk ser ut för mig. Det består av alla människor som jag har kommit i kontakt med tack vare mitt engagemang. Det är företrädesvis kvinnor som är eller har varit medlemmar i SWEA, men där finns även män. Exempelvis Urban Larsson, som presenterade sin egen utställning på Mesdag Collections vid vår sommaravslutning och Caroline Mesters som representerar Handelsbanken, vår största sponsor för jubileumsfesten.

På jubileumsfesten den 20 maj upplevde jag mycket av allt det goda med SWEA. Den fina känslan av gemenskap och värme var stark och i de stipendier som delades ut till Ella Stenstedt och Lovisa Minkiewicz fick även SWEAs syfte konkret form.

 

Caroline Mesters och hennes man Bas Heere representerade Handelsbanken, vår största sponsor på 25-årsjubileet. foto: Margareta Svensson

Lovisa Minkiewicz fick stipendium för att arbeta med keramik i Sverige. Här med Eva Mattson . foto: Margareta Svensson

Självklart är det du som är medlem nu, vare sig du är ny, trogen eller återkommande medlem, som har möjlighet att påverka. Det finns stora möjligheter att engagera sig. Att vara delaktig i en ideell förening kan betyda mycket mer än att betala medlemsavgiften. SWEA drivs av engagemang, kvinnor som tycker att det är viktigt och framförallt roligt att samarbeta och påverka.

Det var det välkomnande intresset och det vänliga bemötandet som fick mig att fästa mig vid SWEA. Jag hoppas att alla ni som är nya kommer att känna samma värme och gemenskap, vi skall göra allt vi kan för att ni skall komma in och dras med.

Nu återstår bara att önska er alla en riktigt fin sommar!

 

Margareta Svensson

Ella Stenstedt spelade ett några stycken på contrabas efter stipendieutdelningen. foto: Margareta Svensson

 

Urban Larsson med Desiree och Johan Hilarides på jubileumsfesten i maj. foto: Margareta Svensson

 

 

 

Comments are closed.