Network Menu

Decemberhälsning

Vinter-i-Amsterdam

Några snöiga dagar i Amsterdam ledde till både snögubbar och halka. foto: Margareta Svensson

Tänk vad det är mycket som äger rum i december månad! Vi försöker ge form åt våra traditioner och umgås med nära och kära. Samtidigt kan december vara en tid av besinning, i lugnet runt jul kan man reflektera över året som gått och sätta mål för det nya året.

Jultraditionerna ger också möjligheten att tänka på våra medmänniskor. Mitt i den mörkaste tiden på året skapar vi ljus och värme tillsammans genom att ge och dela med oss.

För mig gav årets glöggmingel just den starka känsla av värme och gemenskap som är det finaste med julen, men också med SWEA. Det var inte bara mottagandet hemma hos Emma och David, det var även alla som hjälpte till, fixade och skänkte gåvor till lotteriet. Dessutom var det barnen, Alice, Maja och Amelie som bidrog var och en på sitt sätt till en sjåsfri tillställning.

Barnens närvaro tyder på något viktigt, nämligen att ett generationsskifte är på gång i SWEA Holland. Det är mycket glädjande! För mig är SWEA en del av det utrymme för personlig utveckling som uppstått sedan barnen klarar sig själva. Behovet av personlig utveckling finns naturligtvis i alla åldrar och oavsett sysselsättning, tidsbristen har vi tyvärr också gemensam.

Glöggmingel hemma hos Emma Westsson i Haag

Julgranen i Haag skänktes bl.a av Svenska Ambassaden. Därefter Luciafirande på ambassadörens residens.

Inför det kommande året står vi inför utmaningen att lägga upp ett varierat program som ger inspiration och energi åt oss alla. Det är något vi måste hjälpas åt med. Vi i styrelsen kommer att höra av oss för att ta reda på vad du som är medlem tycker, vad du vill och vad du kan bidra med.

Du som vill vara med och påverka, passa på och ta chansen! Det finns lediga platser i styrelsen men det finns också möjlighet att känna sig för och axla ett mer begränsat ansvar. Ju fler vi blir som arbetar desto starkare blir vår gemenskap. Hör av dig till Barbro Hillwig, Pernilla Cederbank eller mig.

Till sist vill jag skicka en särskilt värmande tanke till alla er har ett särskilt påfrestande år bakom er. Må det nya året ge er extra kraft och hälsa!

God fortsättning på vinterfirandet och på återseende i det nya året!

 

Text och bild: Margareta Svensson december 2017.

 

Comments are closed.