Network Menu

Nya impulser – Cecilia Götherström

Cecilia Gotherstrom

Cecilia Gotherstrom

Den här gången får vi möta Cecilia Götherström, vi pratar om det som gör svenska kvinnor speciella och om glädjen i att skriva. Dessutom får vi inblick i Cecilias breda arbetsfält, dessutom får du reda på vad Kettlebell-träning är och vad denna till synes okvinnliga sport kan betyda just för kvinnor.

För alla er som besöker SWEA Hollands Facebook-sida är Cecilia en bekant person. Det hade kunnat passa att tala om online marketing men det är inte därför vi träffas.

Anledningen till vårt möte är nämligen att Cecilia vill hjälpa till med ’Nya Impulser’. Jättebra! Ju fler vi blir desto bättre kan vi bli. Att få inblick i en annan människas liv och drivkrafter är spännande och att sätta berättelser på skrift är ett bra sätt att hålla det svenska språket i form.

text och bild: Margareta Svensson

Cecilia, du berättar att du bott utomlands i många år och på många ställen, men först för ett och ett halvt år sedan gick du med i SWEA. Vad fick dig att ta det steget?

Jag har bott i Nederländerna i tolv år och flyttat tillbaka hit efter ett år i Sverige. Det kändes viktigt att behålla kontakten med det svenska språket dessutom ville jag träffa svenska kvinnor. Det är något speciellt med svenska kvinnor, de har en sorts inre säkerhet som jag inte har stött på hos några andra kvinnor. De kan allt och tar itu med alla möjliga utmaningar. Det känns bra att ha ett svenskt nätverk trots att det är svårt att hinna träffas.

Ja, det verkar mycket, yoga, träning, kostråd, yoga-resor och Reiki, djurtolk. Låt oss börja med Kettlebell träningen, det för tankarna till ’världens starkaste man’, är det något för kvinnor?

Träningen går ut på att man lyfter tunga klot, man börjar med cirka 8 kilo. Det kan verka som man behöver mycket manlig råstyrka men i praktiken går det förvånansvärt fort att hitta både den fysiska och den mentala styrkan att lyfta kloten. Egentligen hör alltsammans ihop. Genom att träna och balansera kroppen kan vi nå inåt och hitta en inre styrka som kan fungera som ledstjärna i våra liv. Kettlebells är en jättebra träning för hela kroppen. Man kommer i kontakt med sig själv eftersom man måste vara totalt fokuserad. Det är inte en sammanbiten styrka vi söker utan en flexibel inre kraft som hjälper oss att ta hand om oss själva och i förlängningen även göra gott för vår planet. Det är det företagets namn STARK syftar på.

Du arbetar mycket med kvinnor i dina program, har du något speciellt råd att ge oss?

Många kvinnor är kritiska och hårda mot sig själva, det är synd. Tänk om vi kunde visa oss själva och varandra lite mera överseende! Man behöver inte vara perfekt, det viktiga är att må bra och behålla sin hälsa livet ut.

Du berättade att du lärt dig Reiki för att kommunicera med djur, hur fungerar det, vad är det?

Enkelt sagt är det en avslappningsmetod. Det är en form av healing från Japan, man initieras och blir en slags förmedlare av energi genom händerna. Energin läker, hjälper och helar där det behövs i kroppen, det är väldigt effektivt på hundar. De vackra och lugna hundarna ligger och snusar vid våra fötter medan vi samtalar.Det slår mig att det inte finns något “luddigt” över Cecilia, trots de märkliga samtalsämnena verkar hon handfast och jordnära. Kanske bidrar det rejäla västsvenska tonfallet till intrycket men också hennes beskrivning av det som verkligen får henne att känna sig som en del i det stora hela, att åka snowboard.

Har du blivit inspirerad? Vill du också hjälpa till att skriva? Det kan vara utmanande i början men kom ihåg det inte behöver vara perfekt, vi hjälps åt!

Missa inte nästa artikel där Gunilla Leons, en trogen och engagerad SWEA kommer till orda! Dessutom kommer vi att få reda på hur det gått med Eva Kars arkeologiska undersökning i Almere. Hittade de fynd eller inte? Du kan fortfarande vara med och tävla!

Varma hälsningar och glad fortsättningen på sommaren!

Margareta och Cecilia

Cecilia lär oss att balansera.

Att hålla balansen är viktigt i livet, på ostadig grund går det dåligt.

 

Cecilia i Amsterdam med sina hundar

Cecilia Gotherstrom med sina hundar en varm sommardag i Amsterdam

 

Nya impulser med Cecilia Gohterstrom

Cecilia Gotherström berättar i Nya impulsr

 

Comments are closed.