Network Menu

Sommaravslutning på Teyler museum 31 maj

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2015-05-31
12:30 – 15:30

Plats
Teyler museum


a7c4fa39-18cb-4606-b86c-1e5a2eac661e

Sweor och Svennar hälsas i år varmt välkomna till sommaravslutning i Haarlem, en vacker gammal stad vid floden Spaarne. Vi börjar med lunch på Fortuyn, för att sedan få en guidad rundvandring i biblioteket på Teylers museum.

Lunch på Fortuyn kl. 12.30. Adress: Grote Markt 23, 2011 RC Haarlem

http://www.fortuynhaarlem.nl.

Lunchen betalar var och en för sig.

Efter lunchen promenerar vi till Teylers museum, promenaden tar ca 5 min. Samling sker senast kl.13.45 så att vi är på plats i god tid innan rundvandringen börjar kl.14.00.

Guidad rundvandring i biblioteket på Teylers Museum

Teylers Museum ligger I Haarlems centrum och är namngett efter Pieter Teyler Van der Hulst (1702-1778), en förmögen sidenhandlare i Haarlem. Han var intresserad av Upplysningens idéer och en viktig samlare inom konst och vetenskap. Museet öppnades 1784 och var då det första museet, och nu det äldsta museet, i Nederländerna.

Teylers är idag ett aktivt, välbesökt och inte minst vackert museum med fantastiska samlingar och aktuella utställningar.

Vi har bokat en visning av biblioteket, som i vanliga fall inte är öppet för besökare. Biblioteket har en unik samling av gamla illustrerade ‘planschböcker’. Bland de botaniska böckerna också verk av Carl von Linné – Sverige skänkte i februari böckerna ‘Linnés apostlar’ till museet.

Visningen är på engelska och tar ca en timme, max 15 deltagare, så först till kvarn.

För er som inte är intresserade av biblioteket är Teylers en upplevelse i sig och de har just nu en fin akvarellutställning.

http://www.teylersmuseum.nl

Kostnad

Med Museumkort gratis entré, övriga €9,50 /person (i grupp), betalas vid kassan.

Visningen av biblioteket kostar €65, och delas av antal deltagare.

Parkering: På söndagar gratis, och annars i Appelaar, Damstraat 12 (infart ett kvarter från Teylers, kostnad €2,40 per timme)

Sista anmälningsdag är 20 maj och görs till Karin Åsén van den Boom karin.asen@vandenboom.com

Varmt välkomna!

Comments are closed.