Network Menu

Lär känna styrelsen

SWEA Hollands styrelse berättar lite om sig själva

————————————————————————————————————————————-

Arbetsutskott

————————————————————————————————————————————-

 

Linda Sjöström

Linda Sjöström – Ordförande 
– Medlem sedan 2016

Jag är född och uppvuxen i Enköping. 2010 flyttade jag till Paris och jobbade för ett svenskt företag där jag träffade min man och ett par år senare kom vår dotter till världen. Sedan 2016 bor vi i Amsterdam och strax efter att vi flyttade hit gick jag med i SWEA. Jag blev vald till kassör 2017 och mitt engagemang har sedan dess vuxit och bara blivit roligare sedan årsmötet 2018 är jag ordförande. Jag sysslar med amatörteater och har en viss svaghet för musikaler. Jag älskar att utmana mig själv för det gör att jag växer som person.

————————————————————————————————————————————-

 

Johanna van Wijnen – Vice ordförande
– Medlem sedan 2017

2012 flyttade jag och min familj till Nederländerna efter att ha bott i Sverige, Tjeckien och i Belgien. Först förra året blev jag medlem i SWEA.
Jag läste till läkare i Uppsala och i Nederländerna har jag specialiserat mig till psykiater.
Genom SWEA hoppas jag kunna träffa nya vänner att dela upplevelser med och vara med och sprida kunskap om Sverige. Konst, film och litteratur är några av mina intressen.

————————————————————————————————————————————-

 

Linda Fröjse – Sekreterare
– Medlem sedan 2018

Jag är född i Söderhamn och uppvuxen i Hudiksvall, Holmsund och Karlskrona. Mina studier på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm inkluderade en utomlandstermin som jag valde att studera på det tekniska universitetet i Delft våren 2012. Då träffade jag Bas, min holländska pojkvän. Jag åkte tillbaka till Stockholm för att avsluta mina studier och sedan 2014 bor jag i Zandvoort. Jag har jobbat inom den holländska olje- och gassektorn, men är nu teknisk rådgivare för geoinformation på Rijkswaterstaat i Delft. Jag kom tidigt i kontakt med SWEA via Young Professionals på Svenska handelskammaren, men blev först aktiv medlem under årsmötet 2018. Det var en så mysig och inspirerande stämning där att jag bestämde mig för att engagera mig i styrelsen. I och genom SWEA hoppas jag möta inspirerande människor, utveckla mig själv genom utmaningar och att fortsätta använda det svenska språket.

————————————————————————————————————————————-

 

Madeleine-toe-laer

 Madeleine Toe Laer – Kassör
– medlem sedan 2017

Mitt namn är Madeleine toe Laer och jag är en glad pensionär. Jag föddes i Stockholm men större delen av min tid i Sverige bodde jag i Småland. Innan jag gifte mig med George, som är holländare, arbetade jag på Ikeas huvudkontor i Älmhult. Det är nu 46 år sedan jag bosatte mig i Holland.
1977 bildade George och jag ett bolag som representerade svenska, finska, baltiska och nordamerikanska sågverk och plywood producenter. Hela mitt yrkesliv har jag varit verksam i träbranschen. Utöver maken George och mig består vår familj av två vuxna barn med familjer. Båda barnen talar svenska och tillbringar gärna sina semestrar i Sverige. För mig så kommer medlemskapet i SWEA att innebära nya kontakter med svenskar och svenska traditioner.


————————————————————————————————————————————-

Ledamöter

 

Jeanette-BroebergJeanette Broberg – Medlemsansvarig
– Medlem sedan 2015

Jag är född i Stockholm, och har växt upp både där och i Barcelona då min mor är spanjorska. Jag läste psykologi i Uppsala och började min yrkeskarriär som psykolog för spansktalande flyktingar i Sverige. Så småningom rörde jag mig mot HR-fältet och har i många år jobbat som HR-chef för internationella företag och organisationer. Jag var på en EU-insats i Kosovo tre år och träffade där en holländsk man, vilket förde mig till Amsterdam, där jag bor och arbetar sedan ca 1,5 år. Jag utforskar Nederländerna och framförallt Amsterdam  och trivs jättebra i mitt nya land. Att ha kommit i kontakt med SWEA och få lära känna svenska, driftiga och roliga kvinnor i ett nytt sammanhang med många gemensamma beröringspunkter bidrar starkt till det! Att dessutom få vara med i styrelsen och jobba för att sprida kunskap om SWEA bidrar till kontaktskapande, engagemang och gemenskap.

—————————————————————————————————————————————–

 

Maria Kroezen-Åkersten – Webbansvarig
– Medlem sedan 2016

Jag är född i Stockholm och uppvuxen i Vällingby. Jag hann utbilda mig till gymnasieekonom och även näringsfysiolog innan jag 1993 flyttade till min man i Hoofddorp (Nederländerna). Vi har 2 vuxna barn tillsammans som båda studerar i Groningen. Jag utbildade mig till hudvårdsterapeut i Haarlem och blev precis klar med utbildingen innan vi flyttade till Emmen i Drenthe. Här har jag min egna ekologiska hudvårdssalong och kostrådgivning sen 2000. Jag har känt till SWEA ända sen jag flyttade till Nederländerna men det var först 2016 som jag blev aktiv medlem. Barnen hade blivit stora och nu var det dags att hitta nya egna intressen eftersom “barnatiden” var över. Perfekt tillfälle att ta kontakt med SWEA! Det är så givande och inspirerande att få träffa svenska kvinnor, umgås, dela livsöden och kunna prata svenska med varandra. Det var en stor pusselbit som föll på plats när jag gick med i SWEA Holland!

—————————————————————————————————————————————–

Emma Westsson – Programansvarig

—————————————————————————————————————————————–

Valberedning

margareta-svensson

Margareta Svensson 
– Medlem sedan 2012

Jag kom till Nederländerna på 80-talet och har byggt upp min karriär som fotograf i Amsterdam. Förutom fotografi som konstnärligt uttryck har jag specialiserat mig på fotografi av kulturarv, allt från Rembrandtmålningar, arkeologiska fynd, interiörer till intressanta byggnadsmonument.
Under en lugn period på 2000-talet började jag studera Kulturvetenskap, 2013 tog jag äntligen min masterexamen. Sedan dess arbetar jag hängivet på att fläta samman alla mina ambitioner till en enhetlig mission.
Hos SWEA har jag hittat ett sammanhang som förankrar min svenska bakgrund, gemenskapen och det uppriktiga intresset hos många medlemmar ger glädje och energi. Som aktiv SWEA-medlem blir jag utmanad att lära mig nya saker, att samarbeta för att nå resultat är ett givande komplement till det egna företagandet.

————————————————————————————————————————————-

Susanne

Susanne Wahlfors – Programansvarig 
– Medlem sedan 2015

Född i Stockholm; bott i bl.a. Indien, Papua New Guinea, Trinidad & Tobago och Barbados; gått på SSHL i Sigtuna; studerat på bl.a. University of the West Indies och RMI Berghs i Stockholm; flyttade till Amsterdam för holländsk man; mamma till tre söner; yrkesverksam som Office Manager på GfK NORM. Gick med i SWEA 2015 efter att ha bott i Holland i 23 år och upptäckte vad roligt det var att träffa alla dessa roliga, trevliga svenska kvinnor! Vi har så mycket gemensamt – inte bara nytt land men även liknande bakgrunder!

————————————————————————————————————————————-