Network Menu

Lär känna styrelsen

SWEA Hollands styrelse berättar lite om sig själva

————————————————————————————————————————————-

Arbetsutskott

————————————————————————————————————————————-

margareta-svensson

Margareta Svensson – tf Ordförande
– Medlem sedan 2012

Jag kom till Nederländerna på 80-talet och har byggt upp min karriär som fotograf i Amsterdam. Förutom fotografi som konstnärligt uttryck har jag specialiserat mig på fotografi av kulturarv, allt från Rembrandtmålningar, arkeologiska fynd, interiörer till intressanta byggnadsmonument.
Under en lugn period på 2000-talet började jag studera Kulturvetenskap, 2013 tog jag äntligen min masterexamen. Sedan dess arbetar jag hängivet på att fläta samman alla mina ambitioner till en enhetlig mission.
Hos SWEA har jag hittat ett sammanhang som förankrar min svenska bakgrund, gemenskapen och det uppriktiga intresset hos många medlemmar ger glädje och energi. Som aktiv SWEA-medlem blir jag utmanad att lära mig nya saker, att samarbeta för att nå resultat är ett givande komplement till det egna företagandet.

————————————————————————————————————————————-

13522717_10154183839415330_8453415411398714745_o

Jenny Franzén Lycke – Sekreterare
– Medlem sedan 2015

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, där jag även studerade på Handelshögskolan. Efter några år i Stockholm flyttade jag och min man till Seoul, Sydkorea, 2012, och därefter till Haag 2014. Har sedan examen jobbat i olika roller inom opinions- och marknadsundersökningsbranschen, senast på Norm GfK i Amsterdam. Sedan december 2015 är jag mammaledig med min dotter Agnes, nu 9 månader.

Eftersom min man är diplomat kommer vi att upptäcka många fler länder framöver. I Sydkorea var SWEA min stora trygghet i ett ganska annorlunda land, och där träffade jag många vänner i olika åldrar som alla delade liknande erfarenheter. Jag var med i styrelsen även där, som medlemsansvarig, vilket jag även varit här i Holland. Nu ser jag fram emot nya uppgifter som sekreterare. Oavsett var man befinner sig i världen är SWEA en fantastisk mötesplats!

————————————————————————————————————————————-

Linda Sjöström

Linda Sjöström – Kassör
– Medlem sedan 2016

Text följer snarast!

 

 

————————————————————————————————————————————-

Ledamöter


Eva Kars

Eva Kars – Styrelsemedlem
– Medlem sedan 2007

Jag är född i Eritrea, Afrika, uppväxt och utbildad till arkeolog i Sverige. Sedan 1991 bor jag i Nederländerna, här driver jag ett arkeologiskt företag EARTH Integrated Archaeology B.V. Just nu är en av mina utmaningar att leda SWEA Holland och att göra det till en viktig mötesplats för svensktalande kvinnor i Nederländerna. SWEA är väsentligt för mig, det är inte bara trevligt att umgås med svenska kvinnor i Nederländerna, SWEA ger dessutom tillgång till ett globalt nätverk av kvinnor över hela världen. Genom alla dessa kvinnor får jag en enorm kraft och inspiration.

 

Jeanette-BroebergJeanette Broberg – Medlemsansvarig
– Medlem sedan 2015

Jag är född i Stockholm, och har växt upp både där och i Barcelona då min mor är spanjorska. Jag läste psykologi i Uppsala och började min yrkeskarriär som psykolog för spansktalande flyktingar i Sverige. Så småningom rörde jag mig mot HR-fältet och har i många år jobbat som HR-chef för internationella företag och organisationer. Jag var på en EU-insats i Kosovo tre år och träffade där en holländsk man, vilket förde mig till Amsterdam, där jag bor och arbetar sedan ca 1,5 år. Jag utforskar Nederländerna och framförallt Amsterdam  och trivs jättebra i mitt nya land. Att ha kommit i kontakt med SWEA och få lära känna svenska, driftiga och roliga kvinnor i ett nytt sammanhang med många gemensamma beröringspunkter bidrar starkt till det! Att dessutom få vara med i styrelsen och jobba för att sprida kunskap om SWEA bidrar till kontaktskapande, engagemang och gemenskap.

————————————————————————————————————————————-

Susanne

Susanne Wahlfors – Programansvarig 
– Medlem sedan 2015

Född i Stockholm; bott i bl.a. Indien, Papua New Guinea, Trinidad & Tobago och Barbados; gått på SSHL i Sigtuna; studerat på bl.a. University of the West Indies och RMI Berghs i Stockholm; flyttade till Amsterdam för holländsk man; mamma till tre söner; yrkesverksam som Office Manager på GfK NORM. Gick med i SWEA 2015 efter att ha bott i Holland i 23 år och upptäckte vad roligt det var att träffa alla dessa roliga, trevliga svenska kvinnor! Vi har så mycket gemensamt – inte bara nytt land men även liknande bakgrunder!

————————————————————————————————————————————-