Network Menu

Lär känna styrelsen

SWEA Hollands styrelse berättar lite om sig själva

————————————————————————————————————————————-

Arbetsutskott

————————————————————————————————————————————-

Eva Kars

Eva Kars – Ordförande
– Medlem sedan 2007

Jag är född i Eritrea, Afrika, uppväxt och utbildad till arkeolog i Sverige. Sedan 1991 bor jag i Nederländerna, här driver jag ett arkeologiskt företag EARTH Integrated Archaeology B.V. Just nu är en av mina utmaningar att leda SWEA Holland och att göra det till en viktig mötesplats för svensktalande kvinnor i Nederländerna. SWEA är väsentligt för mig, det är inte bara trevligt att umgås med svenska kvinnor i Nederländerna, SWEA ger dessutom tillgång till ett globalt nätverk av kvinnor över hela världen. Genom alla dessa kvinnor får jag en enorm kraft och inspiration.

————————————————————————————————————————————-

margareta-svensson

Margareta Svensson – Vice Ordförande
– Medlem sedan 2012

Jag kom till Nederländerna på 80-talet och har byggt upp min karriär som fotograf i Amsterdam. Förutom fotografi som konstnärligt uttryck har jag specialiserat mig på fotografi av kulturarv, allt från Rembrandtmålningar, arkeologiska fynd, interiörer till intressanta byggnadsmonument.
Under en lugn period på 2000-talet började jag studera Kulturvetenskap, 2013 tog jag äntligen min masterexamen. Sedan dess arbetar jag hängivet på att fläta samman alla mina ambitioner till en enhetlig mission.
Hos SWEA har jag hittat ett sammanhang som förankrar min svenska bakgrund, gemenskapen och det uppriktiga intresset hos många medlemmar ger glädje och energi. Som aktiv SWEA-medlem blir jag utmanad att lära mig nya saker, att samarbeta för att nå resultat är ett givande komplement till det egna företagandet.

————————————————————————————————————————————-

13522717_10154183839415330_8453415411398714745_o

Jenny Franzén Lycke – Sekreterare
– Medlem sedan 2015

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, där jag även studerade på Handelshögskolan. Efter några år i Stockholm flyttade jag och min man till Seoul, Sydkorea, 2012, och därefter till Haag 2014. Har sedan examen jobbat i olika roller inom opinions- och marknadsundersökningsbranschen, senast på Norm GfK i Amsterdam. Sedan december 2015 är jag mammaledig med min dotter Agnes, nu 9 månader.

Eftersom min man är diplomat kommer vi att upptäcka många fler länder framöver. I Sydkorea var SWEA min stora trygghet i ett ganska annorlunda land, och där träffade jag många vänner i olika åldrar som alla delade liknande erfarenheter. Jag var med i styrelsen även där, som medlemsansvarig, vilket jag även varit här i Holland. Nu ser jag fram emot nya uppgifter som sekreterare. Oavsett var man befinner sig i världen är SWEA en fantastisk mötesplats!

————————————————————————————————————————————-

Susanne_Stenberg_kassor

Susanne Stenberg – Kassör
– Medlem sedan 2011

Jag är uppvuxen i Göteborg och utbildad till civilingenjör i elektroteknik på Chalmers Tekniska Högskola. Mitt sista Chalmersår studerade jag i Toulouse i Frankrike. Praktikjobb med IAESTE i Israel ledde till ett stort intresse för att jobba utomlands. Därefter har jag jobbat bl a i Frankrike, Schweiz och Tyskland. Efter några år i vår vackra huvudstad Stockholm där jag bl a jobbade på Ericsson samt studerade tyska och engelska på Stockholms Universitet sökte jag mig till Nederländerna.
Här träffade jag min man och blev kvar. Vi har en son som snart fyller sju år. Jag har jobbat 12 år på KPN, ett holländskt telefonbolag, de sista åren som projektledare. Förutom SWEA är jag med i Svenska Klubben, Svenska Kyrkans kör samt den holländska projektledarföreningen IPMA-Nederland. Där hjälper jag till som ‘vrijwilliger’ att ordna Projectmanagement Parade 2013, en dag full av föreläsningar och nätverkande inom projektledarskap.
För drygt ett år sedan gick jag med i SWEA och jag har varit med på många trevliga aktiviteter. Jag ser fram emot att vara kassör i det fina nätverk som SWEA är, under min studenttid var jag kassör för Chalmersföreningen Emilia.

————————————————————————————————————————————-

Jeanette Broberg – Medlemsansvarig
– Medlem sedan 2015

Bild och texten följer så snart som möjligt

————————————————————————————————————————————-

Susanne

Susanne Wahlfors – Programansvarig 
– Medlem sedan 2015

Född i Stockholm; bott i bl.a. Indien, Papua New Guinea, Trinidad & Tobago och Barbados; gått på SSHL i Sigtuna; studerat på bl.a. University of the West Indies och RMI Berghs i Stockholm; flyttade till Amsterdam för holländsk man; mamma till tre söner; yrkesverksam som Office Manager på GfK NORM. Gick med i SWEA 2015 efter att ha bott i Holland i 23 år och upptäckte vad roligt det var att träffa alla dessa roliga, trevliga svenska kvinnor! Vi har så mycket gemensamt – inte bara nytt land men även liknande bakgrunder!

————————————————————————————————————————————-

Marie Treschow

Marie Treschow – Webbansvarig
– Medlem sedan 2016

Jag är uppvuxen i Falkenberg och har studerat vid Handelshögskolan i Stockholm. Efter mina studier flyttade jag till Nederländerna för en praktikplats på Handelskammaren och trivdes så bra att jag valde att stanna kvar i Amsterdam. Har varit med i SWEA och i styrelsen sedan januari 2016. Redan när jag började på Handelskammaren fick jag höra talas som SWEA och deras nätverk. Självklart ville jag engagera mig i ett nätverk för och med kvinnor!

————————————————————————————————————————————-

Ledamöter

————————————————————————————————————————————-

 
Erica

 Erica Törnlöw – Ledamot
– Medlem sedan 1993

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Flyttade hit 1990 efter att ha träffat en holländare.Har jobbat inom reklamvärlden nästan hela mitt yrkesverksamma liv. Jag blev tidigt medlem i SWEA men har inte alltid varit aktiv. SWEA för mig är ett stort nätverk med intressanta människor i alla åldrar.